Ajankohtaista

Tällä sivulla julkaistaan uutisia yhdistystä koskevista ajankohtaisista asioista. Vanhemmat julkaisut löytyvät uutisarkistosta.


[22.4.2018] Tiedotuskirje 2/2018

Kevät tuo tullessaan perinteisen Norssin päivän, jota vietetään perjantaina 18.5.2018 koululla. Päivä alkaa yhteisellä aamunavauksella klo 9 juhlasalissa, jossa mm. julkistetaan Vuoden Norssi. Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään auditoriossa klo 11 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 12 § mukaiset asiat. Keväällä hyväksyttyihin uusiin sääntöihin voi tutustua kotisivuillamme osoitteessa www.norssit.fi/saannot.html.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan yhdistyksen hallituksessa, pyydän ystävällisesti ilmoittamaan halukkuudesta etukäteen allekirjoittaneelle. Ehdolle voi toki asettua kokouksessakin sekä ehdottaa myös muita henkilöitä heidän suostumuksellaan. Etsimme myös erilaisia osaajia hallituksen ulkopuolisiin työryhmiin edistämään mm. yhdistyksen varainhankintaa, viestintää ja alumnisuhteita.

Norssin päivän illanvietto järjestetään Suomalaisella Klubilla klo 19 alkaen, os. Kansakoulukuja 3. Pöytävaraukset ja kabinetit hoidetaan ravintolan myyntipalvelun kautta myynti(at)klubiravintola.fi tai puhelimitse 050 572 1531.

Jäsenmaksulaskut on lähetetty jäsenille helmi-maaliskuussa. Mikäli et ole vielä suorittanut jäsenmaksua (25 € perusjäseniltä, 15 € opiskelijoilta), kehotamme hoitamaan asian kuntoon. Muistutusmaksut lähetetään elo-syyskuussa.


[1.3.2018] Uudet säännöt hyväksytty

Ylimääräinen jäsenkokous on tänään 1.3. hyväksynyt yksimielisesti yhdistykselle uudet säännöt, jotka astuvat voimaan välittömästi. Säännöt löytyvät kokonaisuudessaan täältä.


[24.1.2018] Tiedotuskirje 1/2018

Uusi vuosi tuo tullessaan uudistuksia yhdistyksen toimintaan. Parhaillaan käsittelyn alla on sääntöuudistus, jonka tavoitteena on saattaa yhdistyksen säännöt ajan tasalle ja selkeyttää valintamenettelyjä. Uudet säännöt esitellään jäsenistölle ja hyväksytään kahdessa ylimääräisessä jäsenkokouksessa, jotka pidetään kahtena torstaina 15.2. klo 18.00 ja 1.3. klo 18.00 Helsingin normaalilyseon auditoriossa A107, os. Ratakatu 6, 1. krs. Kokouksissa ovat äänioikeutettuja kaikki yhdistyksen varsinaiset jäsenet. Tervetuloa!

Tämän vuoden Norssin päivää tullaan viettämään perjantaina 18.5.2018. Päivän ohjelma muodostuu perinteisestä aamunavauksesta ja ohjelmasta koululla sekä illanvietosta Suomalaisella Klubilla. Mikäli sinulla on mielessäsi sopiva ehdokas Vuoden Norssiksi 2018, voit lähettää perustellun ehdotuksesi sihteerille helmikuun loppuun mennessä hallituksen kevätkokouksessa käsiteltäväksi.

Jäsenmaksulaskut lähetetään kuun vaihteessa kaikille varsinaisille jäsenille. Jäsenmaksumme on 25 euroa; opiskelijoilta 15 euroa. Halutessasi voit maksaa myös perusmaksua suuremman summan vapaaehtoisena kannatusmaksuna. Hallituksen linjauksen mukaisesti 150-vuotisjuhlien ilmoittautumisen yhteydessä jäseniksi liittyneiden katsotaan kuitenkin maksaneen jo alkaneen vuoden jäsenmaksun. Mikäli saat tästä huolimatta laskun, ilmoitathan siitä allekirjoittaneelle.

Loppuvuodesta ilmestyi viimeisin Veikko-lehden numero, joka on luettavissa sähköisesti osoitteessa http://niinidigi.kopioniini.fi/veikko_2_2017.

Juhlista otettiin paljon valokuvia ja muuta aineistoa, jota pyrimme päivittämään kevään kuluessa kotisivuillemme. Hallitus on käynnistämässä myös perinnetyöryhmän toiminnan, jonka tarkoituksena on tehostaa erilaisten perinneaineistojen keruuta ja taltiointia. Otamme kiitollisena vastaan jäsenistöltä juhliin liittyvää materiaalia, kuvia, videoita ja kirjoituksia.

Yhdistyksen jäseneksi on edelleen mahdollista liittyä kätevästi suoraan nettilomakkeella, joka löytyy kotisivujemme http://www.norssit.fi/ yläreunasta punaisesta painikkeesta "Liity jäseneksi". Kannusta luokkatovereitasikin liittymään!


[11.11.2017] Norssin juhlavuosi huipentui Finlandia-talon pääjuhlaan

Marraskuun 11. päivän iltana Finlandia-talo täyttyi juhlivista norsseista. Paikalla oli yhteensä 1530 vanhaa ja nykynorssia; juhlaan oli kutsuttu mukaan myös koulun nykyistä ja entistä henkilökuntaa. Juhla alkoi puolentoista tunnin saliohjelmalla, jossa nähtiin kohtauksia koulun 150-vuotiaalta taipaleelta näytelmien, musiikin, runotaiteen, sauvavoimistelun ja break dancen muodossa. Saliohjelman jälkeen siirryttiin nauttimaan buffet-illallista lämpiöön, jonka pian täyttikin iloinen puheensorina ja vanhojen tuttujen kohtaamiset.

"Juhlavuosi on syntynyt koulun ja Vanhat Norssit ry:n tiiviissä yhteistyössä", totesivat koulun johtava rehtori Tapio Lahtero sekä yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Kovanen yhteisissä tervetuliaissanoissaan. Juhlatoimikunta kiittää juhlista annetusta erittäin positiivisesta palautteesta ja toivoo, että juhlavuodesta muodostui jokaiselle osanottajalle ikimuistoinen kokemus.

Finlandia-talon pääjuhlan lisäksi juhlavuosi on näkynyt monin tavoin. Tammikuun avajaisten ja teemapäivän jälkeen koulua on juhlistettu niin Norssin päivänä 12.5., sidosryhmätilaisuudessa Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa 8.11. kuin peruskoulun oppilaiden omassa juhlassa ja tanssiaisissa 11.11. aamupäivällä.


Alla julkaistut valokuvat Finlandia-talolta on ottanut Tapio Rinne.


Kansikuva

Liput hulmuavat tuulessa

Tunnelmaa salista

Illallinen lämpiössä

[20.10.2017] Uusi sähköpostiosoite

Osana yhdistyksen digitaalista kehittämishanketta verkkosivuja on päivitetty ja siirretty uudelle palvelimelle. Samalla olemme ottaneet käyttöön omat norssit.fi-sähköpostiosoitteemme. Yhdistyksen sihteeriin saa vastedes yhteyden osoitteella sihteeri(at)norssit.fi. Viestit ohjautuvat ao. osoitteeseen myös vanhasta gmail-osoitteesta.

Uusi sähköpostiosoite