Norssi 150 vuotta

Tällä sivulla voit tutustua vuoden 2017 juhlallisuuksiin Norssin täyttäessä 150 vuotta. Alla olevaa tapahtumakalenteria päivitetään sitä mukaa kun ohjelma tarkentuu.

Norssi 150 vuotta -logo

Norssin juhlavuoden logon on suunnitellut Tuomas Heikkilä.


Juhlavuosi huipentuu Finlandia-talolla

Norssin juhlavuoden huipennusta vietetään Finlandia-talolla lauantaina 11.11.2017 klo 18 alkaen. Ohjelmassa on niin nykyisten kuin tuoreempien ja vanhempien Vanhojen Norssien esityksiä, buffet-illallinen sekä eri norssisukupolvien yhdessäoloa. Norssin 150-vuotisjuhla on oiva tekosyy esimerkiksi luokkakokouksen järjestämiseen!

Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät Ajankohtaista-osiosta.

Juhlamuistio

Alle on koottu vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin:


Tapahtumakalenteri 2017

20.1. Juhlavuoden avajaiset
27.4. Juhlavuoden teemapäivä "Norssi 150, Suomi 100"
8.–12.5. Norssin juhlaviikko ja Norssin päivä
11.11. Pääjuhla Finlandia-talolla


Juhlavuoden tuotteita

Norssin luokat myyvät juhlavuoden aikana erilaisia Norssi-aiheisia tuotteita erilaisissa myyjäisissä sekä Norssin päivänä.

Lisäksi kultaseppä Thomas Holmström on valmistanut oppilaiden suunnitteleman juhlavuoden korusarjan.

Linkki: Korusarjan esittely ja tilausohjeet


Norssin päivä ja juhlaviikko

Toukokuun toisella viikolla vietettiin Norssissa juhlaviikkoa. Viikon aikana järjestettiin päivittäin erilaisia näyttelyitä ja työpajoja teemalla Norssi eilen, tänään ja huomenna.

Perinteistä Norssin päivää vietettiin perjantaina 12.5.2017. Juhlavuoden kunniaksi päivä alkoi jumalanpalveluksella Johanneksen kirkossa, josta siirryttiin koulun juhlasaliin aamunavausta ja Vuoden Norssin, professori Eero Hyvösen promovointia varten. Päivän aikana avattiin myös juhlavuoden näyttely ja miteltiin Vanhojen Norssien ja nykynorssien välillä koripallossa ja jalkapallossa.

Juhlajumalanpalveluksen liturgina toimi Raine Haikarainen ja saarnan piti emerituspiispa Eero Huovinen. Musiikista vastasivat kirkkomuusikot Seppo Murto ja Lasse Mäki. Tilaisuudessa esiintyivät myös Normaalilyseon kuoro sekä sellisti Leonardo Chiodo.

Samaan aikaan jumalanpalveluksen kanssa järjestettiin vaihtoehtoinen tunnustukseton tilaisuus juhlasalissa, jossa luennoi prof. Ilkka Niiniluoto aiheesta "sivistys" ja katsottiin Yleisradion tuottama Norssin satavuotisdokumentti vuodelta 1967.

Iloinen juhlatunnelma jatkui vielä illalla Suomalaisella Klubilla riemukkaan illanvieton ja yhdessäolon merkeissä.