Tietoa yhdistyksestä

 
Vanhat Norssit ry:n historian voidaan katsoa alkaneeksi vuonna 1947, jolloin Norssin 60-vuotisjuhlien yhteydessä vietetyssä lähes 700 konventtilaisen juhlakonventissa esitettiin entisten norssien toimintaa järjestettäväksi säännöllisiin muotoihin. Entisten norssien Konventti kokoontui 24.11.1947 keskustelemaan 60-vuotisjuhlien yhteydessä lausuttujen toivomusten johdosta koulun entisten oppilaiden ja koulun välisestä yhteistoiminnasta. Lyhyen keskustelun jälkeen päätettiin valita Vanhojen Norssien Hallitus, jonka ensimmäisenä puheenjohtajana toimi asutusneuvos Jussi Lappi-Seppälä v. 1947-1955. Lisää tietoa yhdistyksen historiasta löydät Vanhojen Norssien historiaa -sivulta.

Jäsenyys

Jokaisella koulun entisellä oppilaalla ja opiskelijalla on oikeus jäsenenä osallistua yhdistyksen toimintaan maksamalla vuosikokouksen määräämän jäsenmaksun tai sitä suuremman vapaaehtoisen kannatusmaksun. Jäsenmaksu on tällä hetkellä 30 euroa, opiskelijoilta 15 euroa. Jäsenmaksun maksaneet saavat mm. lukuoikeuden Veikko-lehden sähköiseen näköislehteen aina uuden numeron ilmestyessä.

Voit helposti liittyä Vanhojen Norssien jäseneksi yläpalkissa olevan linkin kautta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Liity myös Vanhojen Norssien ryhmiin Facebookissa ja LinkedIn-palvelussa.

 

Hallitus ja toimihenkilöt

Vanhojen Norssien hallitus on yhdistyksen toimeenpaneva elin, jonka puheenjohtaja ja muut jäsenet valitaan vuosittain toukokuussa järjestettävässä vuosikokouksessa. Hallitus käsittelee yhdistykselle osoitetut tukipyynnöt, valitsee Vuoden Norssin jäsenistön esitysten pohjalta ja koordinoi yhdistyksen projekteja ja muuta toimintaa.

Yhteydenotot ja esitykset hallitukselle voi lähettää sihteeri Lasse Mäelle sähköpostilla osoitteeseen info(at)norssit.fi tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

 

Avustukset

Luokat, oppilaskunnat ja muut yhteisöt sekä yksityishenkilöt voivat hakea yhdistykseltä rahallista avustusta norssien yhteisöllisyyttä tukeviin tarkoituksiin, kuten kouluviihtyisyyttä edistäviin projekteihin, opintomatkoihin, tutkimustyöhön tai kouluun liittyviin julkaisuihin. Avustusta haetaan erillisellä lomakkeella, jonka voi skannata ja toimittaa sähköpostilla yhdistyksen sihteerille osoitteeseen info(at)norssit.fi tai vaihtoehtoisesti kirjepostina lomakkeella näkyvään osoitteeseen.

Lataa hakemuslomake tästä: Avustushakemus

 

Hallituksen kokoonpano kaudella 2023–2024

Puheenjohtaja Mikko Kosonen
Varapuheenjohtaja Enni Schorin
Sihteeri ja rahastonhoitaja Lasse Mäki

Muut hallituksen jäsenet ovat Tapio Arponen, Timo Havulinna, Vuokko Hildén, Eero Hirvensalo, Eero Hyvönen, Eero Katajavuori, Ilkka Korhonen, Hannu Kovanen, Heikki Kovanen, Jussi Luukko, Antti Matilainen, Mikko Mykkänen, Ville Salonen, Juhani Salonius, Taina Schorin-Keltto, Eetu Sipilä, Kalle Soikkanen, Matti Talvela ja Kyösti Vihermaa.

 

Hallituksen sisäiset toimikunnat

 

Muut toimihenkilöt

Toiminnantarkastaja Ari-Pekka Karppo
Varatoiminnantarkastaja Tauno Pesola

 

Yhdistyksen aiempia puheenjohtajia

1992–2000 Suurlähettiläs Ossi Sunell
2000–2005 Ylipormestari Kari Rahkamo
2005–2009 Valtakunnansovittelija Juhani Salonius
2009–2014 Kansanedustaja, lääket. tri Eero Akaan-Penttilä
2014–2023 Toimitusjohtaja Heikki Kovanen
2023– Kauppatieteiden tohtori Mikko Kosonen
 

Tiedostopankki

Alla julkaistaan yhdistyksen vuosikokousten ja ylimääräisten kokousten päätösluettelot sekä muuta yhdistyksen hallintoa koskevaa materiaalia. Hallituksen pöytäkirjat eivät ole julkisia, eikä yhdistyksen jäsenillä ole yleistä oikeutta niiden näkemiseen. Jos hallituksen kokouksessa on käsitelty jotakin jäseneen liittyvää asiaa, on tällä jäsenellä oikeus saada ote kyseisestä pöytäkirjan kohdasta.

 

Yhteystiedot

Vanhat Norssit ry

c/o Helsingin normaalilyseo
PL 38 (Ratakatu 6)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

info(at)norssit.fi
Y-tunnus 0895358-6